PROJEKAT: Stipendiranje budućih hafiza

PROJEKAT: Stipendiranje budućih hafiza

“Koliko god udijelite Allah će vam nadoknaditi” (Kur’an)U Časnom Kur’anu piše: “Allah neće promijeniti stanje jednog naroda dok taj narod ne promijeni sebe.”

U želji da potaknemo što više njih da uče Allahovu knjigu, iznjedrili smo ovaj projekat “Stipendiranje budućih hafiza”, kako bismo ih motivisali da se odazovu u što većem broju.

Allahova knjiga mijenja stanje ljudi, srca ljudi, kompletan život.Kur’an podstiče ljude na dobro, a odvraća od lošeg.Pa zar ima ljepšeg načina da promijenimo sami sebe?Naš je cilj da se Kur’an uči u svim krajevima Bosne i Hercegovine, da popunimo džamije i škole Kur’ana učačima Allahove knjige. Da što više bude […]

Read more »
URUČENA ZAHVALNICA

URUČENA ZAHVALNICA

Hvala Allahu, subhanehu ve te’ala, na svim blagodatima kojima nas je počastio i najljepšim društvom, a to je društvo hafiza Kur’ana. Kaže Poslanik Muhammed ﷺ: “Nije zahvalan Allahu onaj koji ne zahvaljuje ljudima”. Ovom prilikom želimo se zahvaliti Eldaru Tutniću, članu našeg tima, na nesebičnom zalaganju, velikoj podršci našoj Fondaciji i svim hajr projektima koje radimo. U toku je tromjesečno ispitivanje naših kandidata gdje smo iskoristili priliku da ujedno dodijelimo zahvalnicu Eldaru.

Ponosni smo na cijeli naš tim koji danonoćno radi i trudi se da uradimo što više hajra i budemo što bolji i kvalitetniji.

Uzvišeni Gospodar u Kur’anu kaže:
“A Allah će […]

Read more »
PREDRAMAZANSKI PAKETI

PREDRAMAZANSKI PAKETI

Pozivamo sve vas koji ste u mogućnosti da izdvojite dio svog imetka PRIJE Ramazana i pomognemo zajedno one u potrebi da u miru, sigurnosti i sreći dočekaju Ramazan. U ovom izvanrednom epidemiološkom stanju trebamo biti svjesni potreba drugih, te ih pomoći. Cilj je prikupiti što više sredstava da bismo obezbijedili predramazanske pakete.

Donacije za predramazanske pakete možete uplatiti na naše račune najkasnije do 30.03.2021. godine. Ukoliko vam više odgovara da lično kupite paket hrane, isti možete dostaviti na adresu naše Fondacije, u periodu od 01.04. do 10.04.2021. godine. Paketi će biti podijeljeni prije ramazana.
 

Pozivom na broj 090 292 005 donirate 3 […]

Read more »
Tromjesečna provjera znanja (MART 2021)

Tromjesečna provjera znanja (MART 2021)

Dragi naši donatori i pratitelji,

Tokom prve sedmice mjeseca marta, u prostorijama Fondacije Tadž upriličeno je redovno tromjesečno ispitivanje – provjera znanja naših kandidata, budućih hafiza, inšallah. Ispitivanje je upriličeno u više različitih termina, te su kandidati raspoređeni u manje grupe, skladno mjerama opreza zbog aktuelne epidemiološke situacije. Ipak, primjetan je broj kandidata koji su opravdano morali izostati.

Ovom prilikom nas je svojim prisustvom, korisnim i motivirajućim savjetima počastio imam Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, hafiz Salih Halilović, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i savjetima koji su mnogo koristili i pomogli našim kandidatima na putu hifza! Hafiz Salih je, […]

Read more »